Expeditie NL
20 oktober 2020

 

De periode waar we nu in zitten treft ons allemaal. Corona zal maatschappelijke en economische gevolgen hebben. Zo ook voor de openbare bibliotheken, corona dwingt ons om te innoveren en zal tot nieuwe financiële afwegingen leiden.

Uit diverse analyses blijkt dat bibliotheken externe financiering beter kunnen benutten. Om hierin succesvol te zijn, is een verandering noodzakelijk. Om bibliotheken te helpen bij deze transformatie, hebben EBLIDA, The Alignment House en Interconnect de handen ineengeslagen. Met het programma Expeditie NL helpen zij openbare bibliotheken om kennis en vaardigheden op te bouwen op het gebied van financiering, het netwerk van Europese bibliotheken te ontsluiten als samenwerkingspartner én om daadwerkelijk nieuwe financiering binnen te halen.

Met het programma Expeditie NL, gaat een groep bibliotheken gedurende anderhalf tot twee jaar werken aan het opbouwen van kennis, kunde en capaciteit op het gebied van financiering. Er zullen circa vier keer per jaar kennissessies georganiseerd, worden met relevante en inspirerende experts. Daarnaast organiseren we elk kwartaal een werksessie, waarin we daadwerkelijk aan de slag gaan met financieringsstrategieën. Tussentijds worden de deelnemende bibliotheken begeleid door Expeditie NL middels een online kennis- en werkomgeving. De Expeditie start dit najaar, maar wordt zo ingericht dat bibliotheken ook gedurende de expeditie kunnen aanhaken.

Wil jouw bibliotheek ook ontdekken hoe zij de mogelijkheden van externe financiering beter kan benutten? Schrijf je dan in voor de gratis online kick-off van ‘Expeditie NL’ op 2 november van 12:00 tot 14:00. Tijdens deze kick-off trappen we af met onder andere Ton van Vlimmeren (voorzitter EBLIDA), Giuseppe Vitiello (directeur EBLIDA) en Maarten Crump (The Alignment House/bredebieb).

Ik meld mij aan voor de kick-off op 2 november van 12.00 tot 14.00 uur

Ook interessant