Human centered design in de zorg
25 augustus 2021

In onze zorgprojecten berusten wij ons op het human centered design (HCD).

Een voorbeeld hiervan is het project Regionaal Werkgeverschap, een samenwerking tussen The Alignment House en zes ziekenhuizen in de regio Gouda, Leiden, Den Haag om regionale samenwerking in het kader van strategische personeelsplanning te bevorderen. Eén van de werkgroepen, bestaande uit HR medewerkers van de zes aangesloten ziekenhuizen, werkt naar een slimme regionale aanpak om het onbenut potentieel van de arbeidspopulatie die de ziekenhuizen verlaat, waarvan onderzoek heeft uitgewezen dat 80% op den duur weer in de zorg wil werken, te laten terugkeren naar de ziekenhuizen. De eerste stap in het proces was het houden van interviews en het organiseren van focusgroepen met alle stakeholders zoals de uittredende zorgprofessionals en lijnmanagers van de ziekenhuizen. 

In eerste instantie zijn de zorgprofessionals bevraagd om te leren van hun behoeftes en leefwereld. Tijdens de interviews werd al gauw duidelijk dat er een flinke slag kon worden gemaakt door het oprichten van een oud-medewerker community. We kwamen tot het inzicht dat de meeste aandacht uit ging naar de instroom bij de ziekenhuizen maar door te luisteren naar de ervaringen van de doelgroep kwamen we erachter dat een retentieprogramma noodzakelijk was om als ziekenhuis gestructureerd een beroep te kunnen doen op herintreders. Er was een behoefte om opleidingen en de BIG registratie op peil te houden, contact te onderhouden met de ziekenhuizen en om één centrale plek te hebben waarin de zorgprofessionals de mogelijkheid hebben opnieuw in de regio aan de slag te gaan. Uit gesprekken met de lijnmanagers werd duidelijk dat de noodzaak voor een retentieprogramma in de vorm van een oud-medewerkers community gegrond was. Zij gaven aan dat oud-medewerkers snel uit het oog konden worden verloren indien zij niet makkelijk benaderbaar zijn. 

Op dit moment is de werkgroep bezig met het vormgeven van de oud-medewerker community voor de regio Gouda, Leiden, Den Haag. Gedurende de continuering van het ontwerpproces zal de doelgroep centraal blijven staan en zal het ontwerp voortdurend bij ze worden getoetst. Uiteindelijk zal dit resulteren in een effectief en duurzame oplossing wat kan worden gebruikt als white label voor andere regio’s. Wij geloven dat alleen door de doelgroep en de mens centraal te stellen het mogelijk is om de uitdagingen van strategisch personeelsplanning in de zorg op te lossen. 

Ben jij benieuwd geworden naar meer inzichten en ervaringen vanuit het mensgericht werken in het project Regionaal Werkgeverschap? Of ben je geïnteresseerd in het project en wil je weten of je met jouw zorgorganisatie kunt deelnemen? Dat kan! Neem contact op met Bas. 

Wil je niets missen?

Ook interessant