Op bezoek bij bibliotheek Lek & IJssel

Op bezoek bij de Bibliotheek Lek & IJssel

Vandaag bezocht collega Mariken van Meer de bibliotheek in IJsselstein:

“In mijn rol als adviseur van bibliotheken kom ik op veel plekken in Nederland. Vandaag bracht ik een werkbezoek aan de Bibliotheek IJsselstein. Annemarie Doesburg nam mij mee in de veelheid aan activiteiten en uitdagingen die daar spelen.

Het valt me op dat er veel overeenkomsten zijn in waar de bibliotheken voor staan. Er komt zoveel op ze af dat NU om aandacht vraagt dat de strategie op de langere termijn naar de achtergrond dreigt te verdwijnen. Terwijl het aanbrengen van inhoudelijke focus juist rust brengt en helpt om van daaruit te bouwen aan een organisatie en de plekken die daarbij passen.

Omdat ik veel bibliotheken bezoek geeft mij dat veel informatie over wat wel en wat juist niet werkt. Dat maakt zo’n bezoek voor beide een interessante uitwisseling. Goed om te horen dat Annemarie hier voortvarend mee bezig is. En mooie input om mee te nemen in mijn volgende werkbezoeken de komende weken.”

Werk je aan strategie in bibliotheken en wil je ook eens uitwisselen waar je voor staat? Neem dan contact met mij op via m.vanmeer@alignmenthouse.nl, of bel 06-30333104.

Ook interessant