Het online

Third Space

symposium

Op 27 mei 2021, van 9.30 tot 14.30 uur organiseerden bibliotheek Lek en IJssel, bibliotheek Hoogeveen, FlevoMeer Bibliotheken, bibliotheek Kennemerwaard, dbieb, DOK Delft, De Nieuwe Kolk (DNK) en the Alignment House het online Third Space symposium. Dit project is mogelijk gemaakt door Stichting PICA. 

De afgelopen maanden zijn zeven openbare bibliotheken in ons land bezig geweest inzichten te verzamelen over hoe de openbare bibliotheek een communitybased hybride social learning platform kan worden. Een plek die mensen, kennis en organisaties met elkaar verbindt rond thema’s die spelen in de samenleving.

Tijdens het symposium hebben wij gedeeld met het bibliotheeknetwerk, de partners van de bibliotheek, experts betrokken bij The Third Space en alle overige geïnteresseerden tot welke inzichten we zijn gekomen en hebben we een doorkijkje gegeven in hoe een Third Space eruit zou kunnen zien.

In het expertpanel hebben deskundigen vanuit verschillende invalshoeken hun visie gedeeld en zijn daarover in gesprek gegaan met de deelnemers. Daarnaast hebben we samen met de deelnemers gesproken over het gebruik, de impact en de schaalbaarheid van de Third Space en al de expertises en ervaringen van de deelnemers hebben geleid tot nieuwe inzichten die ons verder kunnen helpen in dit gedachtengoed.

Presentaties Symposium

Hieronder vindt u de presentaties van het symposium:

Master Slides, alle plenaire onderdelen (opening, aanleiding en afsluiting)

Mentimeter resultaten, wat heb ik nodig, waar moeten we heen, wat is de impact?

Breakout ronde 1 – voorbeelden: KennisCloud

Breakout ronde 1 – voorbeelden: AanZet (digitale vestiging)

Breakout ronde 2 – doelgroep: Ontdekkers, Mentimeter Ontdekkers

Breakout ronde 2 – doelgroep: Medioren, Mentimeter Medioren

Breakout ronde 2 – doelgroep: Senioren, Mentimeter Senioren

Model: Third Space Diamant

 

Wil je graag meer weten? Lees hier meer informatie of The Third Space.

Wil je graag betrokken blijven of heb je verdere vragen over de Third Space? Stuur dan een mailtje naar l.lammertink@alignmenthouse.nl of m.crump@alignmenthouse.nl